Syn af campingvogn

 Skal din campingvogn synes?


så er vores værksted selvfølgelig også behjælpelige med det. Men har du styr på hvordan og hvornår din campingvogn skal synes? 

Syn af campingvogn er ikke ligesom med biler, hvor der er periodiske syn. I stedet så skal campingvogne kun synes når campingvognen skifter ejer, hvis der laves en ændring i registeringen eller hvis der foretages ændringer på campingvognens konstruktion som eksempelvis ved opvejning eller godkendelse til tempo 100. 

Hvis der er tale om et ejerskifte, så har alderen på campingvognen også en betydning.
Er campingvognen under 5 år gammel og er synet indenfor de sidste 2 år, så skal campingvognen ikke synes ved ejerskifte. 

Er campingvognen mellem 5 og 10 år gammel og ikke er synes indenfor de sidste 2 år, så skal campingvognen til syn. 

Eller hvis campingvognen er mere end 10 år og ikke har været synet indenfor 1 år, så skal der foretages et syn af campingvognen.
Hvor gammel campingvognen er udregning fra 1. registreringsdato. Hvis det er ejerskifte mellem ægtefælle, registrerede partnere eller sammenboende, skal der ikke laves et syn af campingvognen. 

Hvis din campingvogn skal til syn, ja hvordan foregår syn af camping? Der er flere ting, som en synesmand gennemgår på et syn. Derfor har vi lavet en lille huske liste med ting du skal være opmærksom på inden du sender campingvognen til syn. 

 1. Sørg for at stelnummeret er synligt ved syn.
  Når campingvognen er sendt til syn, så skal synsmanden let kunne se stelnummeret. Så sørg for at du har fjernet snavs eller skidt som kan vaskes af.
 2. Lyset på campingvognen skal være 100% i orden.
  Baglys, positionslys, baklys, blinklys, nummerpladelys og stoplys skal alle sammen virke og de vil blive kontrolleret til et syn. Samt alle reflekser to fremadrettet, to bagudrettet, sidereflekser og glasset på lygterne skal være intakte og må ikke have misfarvninger. 
 3. Tilkoblingen
  Der må ikke være slid, skrammer eller skader på tilkoblingen. Alt skal virke 100% for at campingvognen kan blive synet. 
 4. Bremseren skal være i orden.
  Noget af det vigtigste der skal virke på en campingvogn før du kører med den er bremserne. Og i forbindelse med et syn, så skal håndbremsen og de almindelig bremser virke. 
 5. Mønster i dækkene
  Inden du sender campingvognen til syn, så vær sikker på, at dækkene er i orden. Loven siger at mønsteret i dækkene skal være minimum 1,6 mm. Men gå hellere efter at have et meget dybere mønster hvis du kører med din campingvogn. 
 6. Undervognen
  Her er det vigtigt at alle ledninger og gasrør er fastgjort og spændt til. Og til syn vil synsmanden også gennemgå undervognen på campingvognen for gennemtæring og hvordan vrangen, samlingerne og trianglen har det.

Resultatet af synet
Når synesmanden har foretaget sit syn af campingvognen, så kan campingvognen blive godkendt, godkendt med betingelser eller ikke godkendt.
Hvis campingvognen bliver godkendt, så er der ikke fundet nævneværdige mangler eller fejl på campingvognen, som kan have betydning for færdselsikkerheden.
Hvis campingvognen bliver godkendt med betingelser, så er der fundet fejl og mangler på din campingvogn, som skal udbedres inden synes kan bliver fuldtud godkendt.
Hvis campingvogn ikke bliver godkendt, så er det fordi at der er fundet fejl eller mangler som har stor betydning for færdselsikkerheden og derfor skal disse repareres før campingvognen kan synes igen. 


Kontakt et autoriseret caravan værksted
Vi anbefaler altid at man kontakter et autoriseret caravan værksked, hvis man er i tvivl om campingvognens stand inden et syn. 

Vi er selvfølgelig behjælpelig med det. Så kom forbi os med din campingvogn og lad den indskrive. Så søger vi for at campingvognen bliver klar til syn og at den bliver synet. Når den er færdig, så sender vi dig en besked pr. Telefon eller mail - nemmere bliver det ikke. 

Men husk altid at tage kontakt til os i god tid. Så vi er sikre på, at campingvognen kan bliver synet i tide. Hvis det er en presserende sag, så nævnes det blot ved indskrivning, så gør værkstedet alt, hvad de kan for at få den færdig til den ønskede dato. 

Husk at medbringe nøgler samt registreringsattest!  
Spørgsmål?
-kontakt os for at høre mere!
Jysk Caravan Centers værksted er klar til at få din campingvogn igennem syn Tag kontakt til Jysk Caravan Center når campingvognen skal synes